به گزارش «فرهیختگان»، جواد اوجی در نشست با سرمایهگذاران شرکتهای پتروپالایش کشور گفت: تاکنون تلاشهای زیادی انجام شده است، اما مصرف نیز به همان میزان افزایش یافته، اگر کرونا نبود شاید مصرف بنزین در کشور بیش از 120 میلیون لیتر در روز بود در حالی که تولیدمان 106 میلیون لیتر در روز است.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر برای افزایش ظرفیت پالایش کشور سرمایهگذاری نشده و طرحها به بهرهبرداری نرسیده است که اگر این طرحها زمین بمانند دغدغهای که امروز برای کسری گاز وجود دارد به مرور وارد حوزه فرآوردهها هم میشود و دو تا سه سال آینده باید به مقدار نصف مصرف فرآورده کشور، واردات داشته باشیم.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه یکی از برنامههای دولت سیزدهم و رسالتهای مهم آن افزایش ظرفیت پالایشی است، اظهار کرد: برای این موضوع نظام پای کار آمده است، طرحها مصوب شده و مجوز لازم هم داریم و خوشبختانه زحمات زیادی کشیده شده هرچند پیشرفت پروژهها همچنان با حد مطلوب فاصله دارد.
اوجی با بیان اینکه رئیسجمهوری هم در این باره مکاتباتی با مقام معظم رهبری داشته است که اگر دغدغهای در تامین خوراک باشد برطرف میشود، بیان کرد: ظرفیت پالایشی کشور تعریف چندانی ندارد و مصرف در بخش حمل و نقل و استفاده در صنایع و نیروگاهها افزایشی است بنابراین این طرحها باید به بهرهبرداری برسد و وزارت نفت هم حمایت میکند، این نشستهای مشترک هم هر دو تا سه ماه یه بار برگزار میشود.
وی همچنین اعلام کرد که هر طرحی هم که پیش نرود شامل لغو مجوز و واگذاری به دیگر شرکتها میشود.
در ادامه این نشست، مسئولان هشت پروژه پتروپالایشی شامل سه پروژه با خوراک میعانات گازی و پنج پروژه با خوراک نفت خام گزارشی به وزیر نفت ارائه کردند.